Нардеп: У складі ГПУ створено новий підрозділ. Під Кононенка?

Субота, 6 лютого 2016, 17:28
Нардеп: У складі ГПУ створено новий підрозділ. Під Кононенка?

У складі Генеральної прокуратури створено новий підрозділ "під Кононенка" (екс- перший заступник голови фракції БПП, нардеп Ігор Конененко).

Про це Українській правді повідомив нардеп від БПП Сергій Лещенко. 

За його словами, задекларована мета підрозділу - боротися з корупцією, однак це "виглядає дивно - з огляду на створення незалежного Національного антикорупційного бюро, а також існування Управління розслідування особливо важливих справ ГПУ". 

"5 лютого 2016 року генпрокурор Віктор Шокін підписав наказ про створення "Департаменту розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності". При цьому у структурі ГПУ було ліквідовано "Управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних службовими особами, що займають особливо відповідальне становище", а також відділ, що здійснює процесуальне керівництво у таких провадженнях", - зазначив депутат.

Новий департамент буде нараховувати 51 особу, тоді як чисельність ліквідованих підрозділів становить 25 осіб.

При цьому Лещенко, з посиланням на джерела у БПП, зазначив, що новий підрозділ ГПУ "може допомагати Кононенку у досягненні політичних цілей". 

Як відомо, глава Мінекономрозвитку та торговлі Айварас Абромавичус заявив про своє рішення піти у відставку.

Однією з  причин цього рішення він назвав небажання "бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима". При цьому Абромавичус заявив, що "за нашою спиною вирішуються питання в інтересах окремих людей", одним з яких є Ігор Кононенко. 

Президент Петро Порошенко вважає, що Абромавичус має залишитись працювати в уряді.

На засіданні фракція БПП відмовилася вимагати від депутата Ігоря Кононенка скласти мандат, щоб не компрометувати політичну силу, а сам Кононенко заявив про зняття з себе повноважень першого заступника голови фракції на період розслідування заяви міністра економіки

3 лютого Лещенко заявив, що Абромавічус подав у відставку через вимоги призначити заступником міністра економіки в статусі неформального "наглядача" Сергія Пінькаса. Сам Пінькас це заперечує.

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що міністр економіки, який відмовився повертатися в уряд, перебуває під захистом фракції Народний фронт.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування