Пивоварський: Ми спробували встромити ногу у двері, які зачиняються

Вівторок, 9 лютого 2016, 11:24

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський каже, що декілька міністрів відкликали заяви про відставку, щоб дати керівництву шанс отямитися й продовжити реформи.

В інтерв'ю Ліга.net він сказав, що заява Айвараса Абромавичуса про звільнення з посади міністра економіки "струснуло політичну еліту".

Наступного дня в Кабміні відбулася "абсолютно відверта дискусія" за участю всіх міністрів. Із Пивоварським спілкувався й прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Спілкувалися дуже довго, і я свідомо прийняв репутаційний ризик, відкликавши свою заяву про відставку", - сказав міністр інфраструктури.

"Ми спробували встромити ногу у двері, які зачиняються, щоб дати можливість політикам, депутатам, усім гілкам влади переосмислити те, що відбувається, зробити певні висновки й, нарешті, почати приймати рішення на благо країни, а не в ім'я особистих інтересів", - заявив він.

На думку Пивоварського, заява Абромавичуса й реакція світового співтовариства на неї "може повернути за стіл переговорів навіть сторони з кардинально протилежними позиціями" в Україні.

"Я бачив усього два варіанти розвитку подій. Перший: глибока криза, розвал уряду й перевибори. При такому сценарії можна було б очікувати ще різкіших заяв із боку міжнародного співтовариства й, можливо, скорочення фінансових програм", - сказав міністр.

"Другий сценарій, за яким ми вирішили йти, – дати можливість політикам перезавантажитися й нарешті прийняти важливі для країни рішення. Рішення, які кардинально змінюють темп реформування країни. Зараз той момент, коли є всі підстави для прийняття рішень, про які говорять 20 років", - сказав Пивоварський.

На його думку, "зараз є реальна можливість переосмислити події й запустити новий раунд очищення системи".

"Ми хочемо послати політикуму сильне повідомлення: товариші, треба змінюватися, інакше просто втратимо країну", - наголосив він.

За словами міністра, список вимог тих, хто вирішив повернутися в уряд, цілком можна реалізувати.

"Усе, що ми пропонуємо, можна приймати вже зараз. Якщо припустимося помилки – відкоригуємо й рухаємося далі. Треба вийти на марш. Якщо зараз цього не робити, значить, немає на те політичної волі", - сказав Пивоварський.

Він також зазначив, що президент підтримав ідею повернення реформаторів у Кабмін.

"Я з президентом не зустрічався. Була зустріч Порошенка з Яценюком і, за словами Арсенія Петровича, Петро Олексійович підтримав ідею нашого повернення й перезавантаження", - сказав Пивоварський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування