Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ почала процедуру заочного засудження Плотницького – Ткачук

Субота, 12 березня 2016, 23:27

Служба безпеки почала процедуру заочного засудження Ігоря Плотницького у справі про викрадення Надії Савченко і незаконного вивезення її до РФ, а також він підозрюється в скоєнні терористичного акту.

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Служба безпеки почала процедуру заочного засудження пана Плотницького, і йдеться про кримінальне провадження, яке стосується викрадення Надії Савченко і незаконного вивезення її до РФ. Саме в рамках кримінального провадження, яке здійснюється нашими слідчими, ми оголошуємо про підозру Плотницькому в незаконному позбавленні волі, у незаконному переправленні через державний кордон, і також він підозрюється в скоєнні терористичного акту", - зазначив Ткачук.

"Якщо він не з'явиться на виклик, це дає нам всі підстави далі продовжувати за його відсутності розгляд справи, розслідування справи, в якій нами вже завершена передача матеріалів до суду, і, відповідно, розгляд справи за відсутності підозрюваного", - додав представник СБУ.

За його словами, дане кримінальне провадження стосується виключно Савченко.

"Ми в цьому конкретному епізоді розглядаємо тільки ті обставини, які стосуються викрадення Савченко та вивезення її до Росії. Всі інші злочинні діяння, в тому числі державна зрада і терористичні якісь дії, в рамках саме цього провадження слідчими не розглядалися", - резюмував Ткачук.

Як відомо, СБУ викликала Плотницького на допит на 17 березня, 10:00, з наміром повідомити йому про підозру й ознайомити лідера бойовиків "ЛНР" із матеріалами кримінального провадження.

Плотницького підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення) частиною 2 статті 258 (терористична діяльність), частиною 3 статті 332 (незаконне переміщення осіб через кордон) ККУ.

Він фігурує у справі Савченко, яку незаконно судять у Росії. За матеріалами захисту, Плотницькому повідомили про захоплення в полон Савченко 17 червня 2014 року.

У свою чергу Плотницький заявив про готовність дати свідчення у справі Надії Савченко українським слідчим у Луганську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування