Порошенко зустрівся з адвокатами Савченко

Вівторок, 15 березня 2016, 18:05

Президент Петро Порошенко провів зустріч з адвокатами Надії Савченко, незаконно ув’язненої в Росії, Іллею Новіковим, Миколою Полозовим, Марком Фейгіним.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Ви робите все можливе не просто, щоб у суді довести невинуватість Надії. Я думаю, що це неможливо зробити, оскільки суду немає. Ви знаходитесь у дуже складній ситуації. Але вашими, нашими спільними зусиллями ми довели світу абсолютну безпідставність всіх звинувачень, які  Росія висунула проти Надії Савченко", - сказав адвокатам Порошенко.

Глава держави повідомив, що зараз проводить активні консультації щодо запровадження санкційного "Списку Савченко".

"Весь світ знає про "Список Магнітського". Абсолютно справедливо, якщо з’явиться "Cписок Савченко". Не можна безкарно знущатися над людиною, над Героєм, над депутатом, над правосуддям", - наголосив   Порошенко.

Президент зазначив, що цю ідею повністю підтримують міжнародні  союзники України. "Ця тема внесена у порядок денний ЄС. Я думаю що і в Україні, і в світі вона отримає швидке продовження", - вважає він.

Президент також повідомив про завершення консультацій з Німеччиною і згоду лікарів клініки "Шаріте" здійснити візит до Росії і здійснити медичний огляд Надії Савченко.

Глава держави підкреслив, що Україна підключила Міжнародний Комітет Червоного Хреста і до медичного захисту Надії Савченко готові долучитись спеціалісти цієї організації.

Президент ще раз наголосив, що готовий використати всі свої конституційні повноваження для того, щоб забезпечити повернення  Надії Савченко додому.

Як відомо, 10 березня Фейгін опублікував на своїй сторінці в Твіттері лист від Порошенка Савченко, в якому президент закликав льотчицю припинити голодування і пообіцяв їй посаду в уряді.

Пізніше виявилося, що лист був підробленим. Фейгін заявив, що перед отриманням листа йому дзвонили і генконсульства України та попередили про надходження звернення від Порошенка незабаром.

Адвокат вважає, що ця ситуація є наслідком зусиль ФСБ.

Пізніше відомий пранкер Володимир Кузнєцов (Вован) заявив, що підроблений лист начебто від президента Петра Порошенка Надії Савченко і супутній дзвінок її адвокату Марку Фейгіну був розіграшем.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування