Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нємцов скаржився в поліцію РФ на погрози, але у справі відмовили

Середа, 16 березня 2016, 12:11

Напередодні вбивства Бориса Нємцова російська поліція відмовилася порушувати кримінальну справу про погрози, які надходили на його адресу.

Як пише "Росбалт",у правоохоронні органі політик звернувся в період, коли, згідно з версією Слідчого комітету РФ, за ним уже велося стеження.

За даними видання, згідно з матеріалами розслідування про вбивство російського опозиціонера, слідчі від самого початку приділяли велику увагу "ярославському сліду", бо Нємцов був депутатом Ярославської обласної думи.

СК РФ допитав губернатора Сергія Ястребова і його екс-заступника Олександра Сеніна, який втратив посаду після викриттів Нємцова. Також слідчі поговорили з головою облдуми й значною частиною депутатів. Вони переважно негативно характеризували його діяльність, але мотив убивства припустити не могли.

Помічниця політика в Ярославській області розповіла, що Нємцов завжди байдуже ставився до негативних висловлень у соцмережах, просто не звертав на них уваги. Але восени 2014 року його насторожили два коментарі з погрозами, у тому числі розправи.

Нємцов подав заяву про порушення справи у правоохоронні органи Ярославської області, однак там матеріали "спустили" дільничному. Той, провівши перевірку, наприкінці 2014 року виніс постанову про відмову в порушенні справи. А за два місяці, 27 люті 2015 року, Нємцова застрелили в Москві. 

Перевіряючи ці свідчення, СК РФ знайшов їм повне підтвердження. Було вилучено й залучено до справи про вбивство Нємцова матеріали дослідчої перевірки про погрози, проведеної дільничним.

Видання нагадує, що, згідно зі свідченнями звинувачуваних у розстрілі політика (згодом вони від них відмовилися), саме в період появи погроз на адресу Нємцова вони почали спостереження за політиком.

Так, Анзор Губашев розповів на допиті в СК РФ, що став читати блог Нємцова, його особисту сторінку, усі його виступи на "Эхо Москвы" тощо – і зробив висновок, що Нємцов образливо висловлювався про Росію, провокував розпалення ненависті й критики до Росії, а також до мусульман і до ісламської релігії.

"Росбалт" уточнює, що не встановлене, хто писав коментарі з погрозами Нємцову.

Помічниця Нємцова також згадувала, що він припускав, що його вб'ють.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
Усі новини...