Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Савченко: Те, що розповів Порошенко, – наближення до вирішення

П'ятниця, 18 березня 2016, 08:22
Адвокат Савченко: Те, що розповів Порошенко, – наближення до вирішення

Дії українських влади наближають можливе звільнення Надії Савченко, вважає її російський адвокат Ілля Новіков.

Таку думку він висловив після зустрічі захисників української льотчиці з президентом України Петром Порошенком в інтерв'ю Ліга.net.

Адвокат розповів про зустріч із Порошенком: "Тема номер один – Надія й що буде далі. Тема номер два – інші заручники. Усе крутилося довкола цих двох питань. Ми ж захищаємо не лише Надію. У мене ще троє підзахисних із цього списку, у Полозова теж декілька".

"Для Надії більш-менш зрозумілі варіанти, зрозуміло, чого ми чекаємо – набуття вироком чинності. Після цього буде ясно, стоїмо ми на місці чи рухаємося, і в який бік. У середині квітня буде зрозуміло, на якому ми світі. Щодо інших заручників ситуація складніша", - зазначив Новіков.

"Після розмови з президентом я можу сказати, що він діє у правильному напрямку. У нього немає чарівної палички. Він не може відправити армію звільняти Надію. Він вживає зусилля в рамках можливого", - заявив адвокат.

За його словами, те, що розповів захисникам Порошенко, – "це справді дуже добре".

"Це ще не вирішення питання, але це наближення до такого вирішення", - заявив Новіков.

"Могло чи не могло українське МЗС діяти активніше? Я не знаю. Але співпрацею з ними я цілковито задоволений. Я ні в чому не бачив від них відмови – не лише в тому, що стосувалося Надії, але й в усіх інших випадках теж. У нас із ними повне взаєморозуміння, скарг немає, продовжуємо працювати", - додав він.

У Новікова немає свіжої інформації про здоров'я Савченко, але він вважає, що російські медики подбають про те, щоб вона жила.

"Нам дуже допомогла ця смішна провокація, спасибі її авторам. Через них Надія відмовилася від сухого голодування. Зрозуміло, що вони хотіли її голодування девальвувати, висміяти, але вийшло навпаки – їй і нам вони допомогли. Значно важливіше зберегти її життя, ніж серйозний до вбивчого вигляд. Вийшло, звісно, безглуздо, ну й нехай - Надія важливіша", - сказав Новіков.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування