"Список Савченко" хочуть розширити на благо інших бранців РФ

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:55
Список Савченко хочуть розширити на благо інших бранців РФ
nv.ua

Список осіб, причетних до незаконного ув’язнення української льотчиці й депутата Надії Савченко в Росії, хочуть розширити, щоб він сприяв звільненню й інших заручників РФ.

Про це сказав заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко в Верховній Раді, відповідаючи на запитання депутатів у рамках "години уряду" в парламенті.

"Цей перелік називається умовно "перелік Савченко", але ідея в тому, щоб розширити його для того, щоб його можна було використовувати і у відношення до всіх політичних в’язнів", - повідомив він.

"Цей список робиться за умовною аналогією зі списком Сергія Магнітського – російського правозахисника, який був убитий у російській в’язниці", - зазначив Пристайко.

"Я сподіваюся, що він так само буде використаний для того, щоб тиснути на Російську Федерацію для звільнення не тільки Савченко, яка є дійсно "іконою" цього протистояння, а й інших людей (ув’язнених - ред.), про яких ми не забуваємо як міністерство й уряд", - наголосив він.

Як повідомлялося, 17 березня президент України Петро Порошенко привіз до Брюсселя так званий санкційний "список Савченко". За повідомленнями ЗМІ, у запропонованому переліку містяться імена 44 росіян і двох українців.

За словами президента Європарламенту Мартіна Шульца, першим номером у ньому йде президент РФ Володимир Путін.

9 березня було опубліковано перелік із 28 осіб, включно з Путіним, проти яких депутати Європарламенту запропонували ввести санкції у зв’язку зі справою Надії Савченко.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування