Суд над Савченко: у російському Донецьку посилили заходи безпеки

Неділя, 20 березня 2016, 19:45

У російському Донецьку, де 21 березня суд над українською льотчицею Надією Савченко має почати оголошення вироку, посилюють заходи безпеки.

Про це повідомляє Hromadske ТБ

"Таксистів на ніч випровадять з їхньої традиційної стоянки неподалік Донецького міського суду. Зараз під судом стоїть патрульний автомобіль, поліцейські записують у службову книгу паспортні дані, навіть прописку всіх, хто навіть фотографує будівлю",  - йдеться у повідомленні. 

Для посилення безпеки з Каменськ-Шахтинського і Ростова-на-Дону прислали кілька екіпажів поліції. Окрім того російські військові розгортають РЛС на висоті перед в`їздом у місто.

Як відомо, 20 березня до РФ для участі у судовому засіданні, на якому буде оголошено вирок Савченко, вирушили народні депутати з фракцій БПП та "Батьківщина", а також речник президента Святослав Цеголко.

Раніше один з адвокатів Савченко Микола Полозов повідомив, що на територію РФ не пропустили одну з груп, яка прямувала до Росії для підтримки Савченко під час оголошення вироку 21 березня. 

"Співробітники ФСБ, відмовляючи у в'їзді людям, які підтримують Савченко,  кажуть, що навіть короткочасне їхнє перебування в РФ небажане", - зазначив Полозов. 

Вирок у справі Надії Савченко суд почне оголошувати 21 березня.

Російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Прокурори вимагають засудити її до 23 років позбавлення волі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування