Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко під силу брати участь у суді - тюремники

Понеділок, 21 березня 2016, 09:03

Стан здоров'я українки Надії Савченко дозволяє їй брати участь у понеділок у процедурі оголошення вироку російського суду.

Про це заявила офіційний представник Федеральної служби виконання покарань Росії Христина Бєлоусова, повідомляє "Интерфакс".

"Стан здоров'я Савченко оцінюється як задовільний. Вона зможе брати участь сьогодні в судовому процесі", - сказала вона.

Між тим, генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко й представники українського консульства прибули в Донецький міський суд, де незабаром почнуть зачитувати вирок у справі Савченко.

Разом із представниками українського консульства до суду на автомобілі з дипломатичними номерами приїхав адвокат українки Микола Полозов, повідомляє "Интерфакс-Юг".

Як відомо, 21 березня Донецький міський суд у Ростовській області РФ почне оголошення вироку Савченко за звинуваченням в убивстві російських журналістів у ході воєнних дій на сході України.

За версією російського слідства, будучи офіцером Збройних сил України, 17 червня 2014 року вона перебувала в розташуванні батальйону "Айдар" у районі селища Металіст Слов’яносербського району Луганської області, де вела приховане спостереження й коректування артилерійського обстрілу по ділянці блокпосту луганських бойовиків, де перебували й мирні громадяни, у тому числі три росіянина – кореспондента ВГТРК.

У результаті обстрілу двоє журналістів – Ігор Корнелюк і Антон Волошин – загинули.

Савченко була схоплена бойовиками й незаконно вивезена до Росії. З липня 2014 року вона перебуває в Росії під вартою за звинуваченням в убивстві (частина 2 статті 105 КК РФ) і замаху на вбивство (стаття 30, частина 2 статті 105 КК РФ).

Савченко звинувачення відкидає.

У ході засідання в Донецькому міськсуді 17 грудня 2015 року Савченко оголосила голодування до кінця процесу в її справі, а 3 березня 2015 року вона заявила про сухе голодування на знак протесту. Однак 10 березня Савченко почала пити воду, реагуючи на прохання її прихильників в усьому світі. Зараз її сили підтримують органічними сумішами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...