Матіос пов’язав суд над Савченко і скандал у Львові

Понеділок, 21 березня 2016, 12:59

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос вважає судилище над українкою Надією Савченко в Росії елементом гібридної війни.

"Основним рушійним механізмом для ведення гібридної війни у вигляді створення терористичних організацій з місцевого населення є психологічні і медійні інформаційні акції, спрямовані на те, щоби спотворювати картину реальності і видавати бажане за дійсне", - зазначив він на прес-конференції.

"Зараз ми спостерігаємо одну з найжахливіших провокацій, коли не судовий розгляд, позапроцесуальний і позаправовий розгляд засудження української військової Наді Савченко в місті Донецьк Ростовської області РФ", - сказав Матіос.

"Ці провокації інформаційного характеру відбуваються не тільки з приводу Надії Савченко, а поступово, особливо у знакові для України часи", - додав він.

Матіос нагадав, що наприкінці цього тижня у Нідерландах відбудеться референдум щодо асоціації Україна – Європейський Союз.

"І ті події, які відбулися у Львові, не додають в очах малообізнаного населення Європи та світу про дійсні події і дійсні причини того, що відбувається в таких поганих проявах, як це було у Львові", - зазначив він, вочевидь, коментуючи заборону ЛГБТ-акції 10 березня і блокування активістів секс-меншин у готелі.

Також історію з нібито зникненням адвоката Юрія Грабовського, який захищає російського військовослужбовця Олександра Александрова, Матіос назвав провокацією, яка покликана очорнити Україну в очах світової громадськості.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування