У Москві затримали людей із плакатом на підтримку Савченко

Понеділок, 21 березня 2016, 14:14

У Москві на Пушкінській площі затримали громадського активіста Марка Гальперіна, який стояв в одиночному пікеті на підтримку українки Надії Савченко.

Як повідомляє правозахисний портал "ОВД-Инфо", його затримали вже після того, як активіст згорнув плакат.

Пізніше Гальперіна відпустили з відділення внутрішніх справ "Тверской".

Гальперін розповів, що коли він уже відійшов від місця своєї акції, до нього підбігли двоє невідомих і розгорнули плакат над його друзями й операторами. Вони кричали щось на підтримку Савченко. Гальперін вважає, що це була провокація.

Двох невідомих також затримали.

Пізніше активістка Олена Захарова, яка була на Пушкінській площі, розповіла, що невідомі розгорнули свій ​​плакат над Євгеном Криловим, який стояв зі згорнутим плакатом. Гальперін був від Крилова приблизно за десять метрів.

Поліцейські спершу схопили Крилова й тих двох, Гальперін пішов убік метро, проте поліцейський наздогнав і затримав його. Крилова в результаті не затримали.

Гальперін розповів, що в ВВС поліцейські подивилися відео затримання й переконалися, що він перебував на відстані від того місця, де двоє невідомих розгорнули плакат над Криловим. Ті двоє ще перебувають у ВВС.

Як відомо, 21 березня в Донецьку Ростовської області РФ суд почав зачитувати вирок українці Надії Савченко, яку незаконно судять за звинуваченням у причетності до вбивства двох російських журналістів у ході бойових дій на сході України в 2014 році.

Як повідомляв "Интерфакс", удень кілька десятків росіян зібралися на мітинг навпроти Донецького міськсуду з плакатами "Савченко причетна до вбивства російських журналістів", "Савченко повинна відповісти за законом", "Нагорода Савченко – нагорода за звірство", а також прапорами РФ, касками й спецжилетами з написом "преса".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News