Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко не будуть етапувати з Новочеркаського СІЗО - Новіков

Середа, 23 березня 2016, 00:29

Засуджену на 22 роки в РФ українську льотчицю Надію Савченко не будуть етапувати з Новочеркаського СІЗО.

Таку думку в ефірі Громадського висловив адвокат українки Ілля Новіков.

"Вона залишатиметься в тому ж СІЗО. Ми не віримо в те, що до того як закінчаться переговори, її хтось кудись повезе. Згідно закону, після того, як вирок набере силу – її могли б перевезти. Однак це означало б, що російська влада несерйозно ставиться до цієї справи", — сказав Новіков.

За його словами, сторона захисту не буде подавати апеляцію на рішення суду, оскільки очікує подальше вирішення питання про звільнення Савченко на міжнародному рівні.

22 березня Донецький суд Ростовської області РФ засудив українську льотчицю і депутата Надію Савченко до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тис. російських рублів.

Як повідомлялося, президент  Порошенко заявив, що Україна не визнає вироку, і зазначив, що готовий обміняти Надію Савченко на російських співробітників ГРУ Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи пропозицію президента Порошенко про обмін Савченко заявив, що це рішення буде приймати особисто Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування