Суддя КС не заперечує закриття провадження щодо люстрації

Четвер, 24 березня 2016, 13:52

КС допускає закриття провадження щодо конституційності норм закону "Про очищення влади" (люстрації) у разі внесення Верховною Радою змін до нього.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на одного з суддів КС.

"Якщо Рада внесе зміни до закону, то КС прийме рішення за нововиявленими обставинами і закриє провадження", - сказав він.

Суддя підкреслив, що КС перейшов в закритий режим розгляду, але ще не виніс рішення із зазначеного питання і не обмежений у термінах його розгляду.

При цьому він прогнозує, що вирішення питання про конституційність закону про люстрацію не затягуватиме.

"Все залежить від політичної кон'юнктури", - зазначив суддя КС.

На його думку, парламент давно мав внести зміни до закону про люстрацію.

Як повідомлялося, 22 березня Конституційний Суд перейшов до закритої частини розгляду конституційності норм закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

КС почав розглядати конституційність закону про люстрацію 16 квітня 2015 року.

У понеділок Козаченко повідомила, що в Конституційному суді досі працюють шість суддів, які підтримали надання Януковичу "диктаторських повноважень". При цьому вона підкреслила, що двоє з них призначені за квотою президента – глава КС Юрій Баулін та суддя Сергій Вдовиченко.

Раніше Козаченко вже висловлювала обурення тим, що закон про люстрацію оцінюватимуть ті ж судді КС, які дали Януковичу "диктаторські" повноваження.

У вівторок Ємець, Соболєв і Козаченко покинули засідання КС після того, як суд відмовив у відводі шести суддів, які раніше підтримали надання Януковичу "диктаторських повноважень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування