У СК РФ вважають суд над Савченко "шоу" і радять їй "виправитися"

П'ятниця, 25 березня 2016, 09:08
У СК РФ вважають суд над Савченко шоу і радять їй виправитися
Сергій Пивоваров

Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін вважає, що українка Надія Савченко за 22 роки позбавлення волі має "виправитися".

"Слідчий комітет за цей час зібрав і надав суду, і суд прийняв ці докази, у результаті чого й відбувся такий вирок", - сказав він в ефірі "Вести FM".

"22 роки, я вважаю, теж достатньо, щоб людина одумалася й виправилася, може", - заявив представник СК РФ.

При цьому Маркін сказав, що "сам по собі цей процес, до нього й саме розслідування, перетворився на шоу".

"Ви бачили всі ці танці, голодування якісь, сухі, напівсухі... Я не знаю, які ще є, брют голодування, чи що? Просто вже в них став плутатися, які голодування. Причому людина при цьому виглядав чудово. Виглядала – кров з молоком...", - сказав він

Маркін підтвердив, що Савченко підживлювали рідкими сумішами. "Це не сухе голодування, це рідке голодування, так зване. Але це все смішно, ще раз повторюю", - завив він.

"Поведінка Савченко на суді – це квінтесенція того, що відбувається сьогодні на Україні. Нам потрібно було цей суд зробити публічним, щоб усі бачили не тільки те, що собою являє сама Савченко, але й ті, хто її підтримує – її адвокати. Це теж квінтесенція того, що з себе становить ця публіка, яка захищає майданівську владу", - заявив Маркін.

"Під час розслідування ми постійно зазнавали тиску з боку адвокатів, причому тиску публічного, нас звинувачували то в одному, то в іншому. Савченко намагалися відмазати – то її обирають членом парламенту, то в ПАРЄ", - стверджує представник СКР.

Маркін додав: "Мало хто знає, що в цей же час в Одесі проходить такий же процес, у якому підсудним є громадянин Російської Федерації Євген Нєфєдов".

"Події в Одесі в Домі профспілок, і він буквально дивом врятувався від розлюченого натовпу нациків. І коли закінчилися ці трагічні події, і ті, хто залишилися в живих, стали виходити з Дому профспілок, замість того, щоб визнати його потерпілим, його звинуватили в участі в масових заворушеннях", - заявив Маркін.

"Він сидить під вартою вже більше року. З 20-ти звинувачуваних він серед п'ятьох, які перебувають під вартою, і цей суд триває з грудня місяця. Ніхто про це не знає, ніякого шоу навколо цього немає. Ніхто публічно не виступає, не тисне на український суд", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування