Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова хоче бачити генпрокурором Столярчука – джерела

П'ятниця, 25 березня 2016, 10:54
Юрій Столярчук
rbc.ua

Адміністрація президента розпочала кампанію за призначення генпрокурором заступника нинішнього голови відомства Юрія Столярчука.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від БПП Сергій Лещенко.

"Останніми днями з'явився новий кандидат на посаду – заступник Шокіна Юрій Столярчук. Піарники Банкової вже почали вкидати меседжі в пресу. Ключова теза – саме Столярчук розслідував справу Гонгадзе. Оскільки похорон Гонгадзе сколихнув країну, то цей факт по повній використовують для розкрутки Столярчука. Це – вершина цинізму!" – вважає Лещенко.

Депутат вважає розслідування Столярчуком справи Гонгадзе недостатнім доказом професійності прокурора.

"Не применшуючи заслуг Столярчука в 2002-2003 роках, хочу запитати: а що зроблено для виявлення замовників убивства в 2015-му? За рік, коли Шокін призначив Столярчука керівником усього слідства в Генпрокуратурі? Саме в його підпорядкуванні перебуває Головне слідче управління та його підрозділ – Управління з розслідування особливо важливих справ, де і перебуває справа Гонгадзе", – написав він.

Лещенко вважає, що президент Петро Порошенко збирається всіх "поставити перед фактом та змусити голосувати за це призначення в пакеті з дерибаном політичних посад в уряді".

Президент Порошенко продовжує мовчати щодо того, кого буде внесено на посаду генпрокурора. Знову всіх збираються постави...

Posted by Сергій Лещенко on Friday, March 25, 2016

Тим часом у розпорядженні "Української правди" опинилася внутрішня розсилка фракції БПП від 24 березня з "тезами та аргументами для дискусій", у яких депутатам пропонується критикувати Віктора Шокіна за звільнення слідчих у справі "діамантових прокурорів" через особистий конфлікт з Давідом Сакварелідзе і стверджувати, що Столярчук на посаді генпрокурора їх одразу ж відновить на посадах.

Також депутати повинні розповідати, що у Столярчука бездоганна репутація, а його призначення підтримує адвокат сім'ї Гонгадзе Валентина Теличенко.

Як відомо, наступного тижня очікується звільнення Шокіна Верховною Радою.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування