Захист Савченко не чув про можливий обмін Савченко на Бута, але не проти

Вівторок, 29 березня 2016, 09:20

Захист українки Надії Савченко був би радий її можливому обміну на Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США, але про такі переговори не знає.

Так адвокат Савченко Марк Фейгін прокоментував повідомлення про нові варіанти переговорів, передає Інтерфакс-Україна.

"Для мене особисто як адвоката абсолютно все одно, на кого обміняють: на Бута, Ярошенка, - для мене ролі жодної не грає. Звільнити Савченко законними шляхами (шляхом доведення її невинуватості) абсолютно і абсолютно неможливо", - сказав Фейгін.

"Не знаю, чи підуть на це США, бо Савченко не їхня громадянка, але якщо з гуманітарних міркувань вони на це підуть, це було б теж виходом. Якщо це станеться, то нехай це так і буде", - сказав він.

Тим часом адвокат не виключив, що подібний обмін міг обговорюватися на минулих в Москві переговорах держсекретаря США Джона Керрі.

"Якщо дійсно таке питання стояло, а я цього не знаю, то не бачу в цьому проблеми. А як там насправді, я поняття не маю, але не виключаю, що десь це звучало на переговорах", - сказав Фейгін.

Адвокат Микола Полозов також заявив, що найголовніше - це звільнити Савченко.

"Надію Савченко потрібно звільняти. Буде це в формі обміну на Бута, Ярошенка або чорта лисого - ніякої різниці немає. Звільняти і крапка", - написав він у своєму Твіттері.

Раніше у вівторок кілька поінформованих джерел повідомили "Інтерфаксу", що Савченко можуть обміняти на групу росіян, в тому числі які відбувають покарання в США Бута і Ярошенка.

За його даними, в цьому списку засуджені на тривалі терміни в США підприємець, торговець зброєю Віктор Бут, і льотчик Костянтин Ярошенко, звинувачений в підготовці транспортування наркотиків.

"Є серед них і росіяни, діяльність яких зазвичай не афішується", - відзначило джерело.

Як повідомлялося, суд в Росії минулого вівторка засудив Савченко до 22 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...