Поки 2 фракції готові увійти в коаліцію - з Тимошенко шукають компроміс

Вівторок, 29 березня 2016, 16:01

Поки що лише фракції БПП "Солідарність" та "Народний фронт" готові ввійти в коаліцію, продовжуються перемовини з "Батьківщиною".

Про це "Українській правді" заявив депутат від БПП Сергій Березенко.

"Станом на зараз нічого не домовлено. Є дві політичні сили - "Народний фронт" і БПП. Юля Володимирівна думає", - зазначив він.

Березенко пояснив, що позиція БПП наступна: спочатку коаліція, коаліційна угода, голосування за нового прем'єра і "як наслідок голосування по законах, які ми готові публічно підтримати".

"Юлія Володимирівна хоче, щоб ми це голосували без коаліції, без прем'єра, без нічого. Як на нас, це просто затягування часу. Сподіваюся, що ми вийдемо на компроміс", - додав Березенко.

Як відомо, у вівторок Тимошенко заявила, що фракція "Батьківщина" залишається у переговорному процесі щодо створення нової коаліції, але висуває умови.

"Ми залишаємося в переговорах, але наша умова - спочатку голосуємо пакет законопроектів, які чітко врегульовують ситуацію в країні", - сказала вона

Зокрема, йдеться про підтримку середнього і малого бізнесу, наведення ладу з соціальною політикою, зниження тарифів, зокрема зниження ренти на газ, а також прийняття комплексу питань аграрного сектору.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування