Обвинувачення просить для Каська арешт або 1,8 млн застави

Четвер, 14 квітня 2016, 12:38
Обвинувачення просить для Каська арешт або 1,8 млн застави

Прокурори на судовому засіданні з обрання запобіжного заходу екс-заступнику генерального прокурора Віталію Каську наполягають на його арешт з альтернативою застави в 1,8 мільйона гривень.

Про це повідомляє в четвер кореспондент "Української правди" з зали засідання.

Таку позицію озвучив держобвинувачення в ході судового засідання Печерського райсуду Києва про обрання запобіжного заходу Каську.

Як відомо, пізно увечері 10 квітня співробітники прокуратури зачитали Касько підозра в скоєнні злочину.

У середу Каську вручили ще одну повістку і повідомили про намір узяти його під варту.

Його адвокат сказав "виходячи з того, що повідомлення було вручено о 12, то засідання може відбутися або ввечері, або вже в четвер".

Касько вважає справу проти себе політичною.

НАБУ 26 січня 2016 розпочала розслідування по квартирах Каська по 5 статтях. Спеціалізована антикорупційна прокуратура 8 квітня  передала цю справу Національній поліції.

Попри норми КПК, ГПУ розпочала власне розслідування справи 12 лютого.

Згідно з підозрою, у 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними прокуратури, приватизувала його матір, що вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових.

У березні 2016 року Генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арештуквартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

Олександр Шумілін,Оксана Коваленко, УП 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News