Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС РФ назвали заклики США звільнити Савченко "спробою виправдати тероризм"

П'ятниця, 15 квітня 2016, 01:10

Заклики Держдепартаменту США звільнити незаконно засуджених в Росії українців Олега Сенцова і Надію Савченко є "спробою виправдати тероризм і вбивства журналістів".

Про це йдеться в коментарі уповноваженого МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтина Долгова, який був опублікований в зв'язку з виходом щорічної доповіді Держдепартаменту про ситуацію з правами людини в світі за 2015 рік.

"Констатуємо, що, як і раніше цей документ витриманий в неприйнятній менторсько-повчальній манері, базується на ідеологізованих штампах, ярликах і політизованих упереджених оцінках", - заявили в російському МЗС.

Також, на думку представника МЗС, заклики США звільнити Сенцова і Савченко "абсолютно недоречні".

У МЗС РФ також заявили, що доповідь США має "замовний характер".

"У наявності явний замовний характер формулювань авторів доповіді про "російську окупацію Криму", який вперто ігнорує вільне волевиявлення жителів півострова", - йдеться в повідомленні.

Крім того у російської сторони "викликало здивування твердження про тисячі цивільних жертв на Донбасі з вини Росії", так як, на думку МЗС РФ, "гуманітарно-праволюдська катастрофа в Україні - справа рук підконтрольної США української влади".

У МЗС РФ назвали безпідставними і лицемірними "твердження про те, що влада Росії розпалює російський націоналізм".

У російському МЗС також порадили американській владі "зняти окуляри, затуманені антиросійськими стереотипами".

14 квітня Держдепартамент США опублікував щорічну доповідь про ситуацію з правами людини в 2015 році, в якій розглядається обстановка в більшості країн світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування