Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Савченко пустили сестру – і Надія погодилася на крапельниці

Субота, 16 квітня 2016, 18:55
До Савченко пустили сестру – і Надія погодилася на крапельниці

Віра Савченко змогла в суботу зустрітися з Надією Савченко в російському СІЗО і вмовила її погодитися на крапельниці до 20 квітня.

Про це Віра Савченко повідомила після зустрічі з сестрою, якої чекала 3 дні, у телефонному коментарі каналу "112".

"Надя дуже чекала нас, щоб почути якісь новини. І взагалі вона дуже щаслива бачити рідних людей – вона тоді заспокоюється і дає собі ще час", - зазначила Віра Савченко.

"Виглядає вона дуже-дуже погано, їй терміново потрібна медична допомога. Це моє враження. Але вона, як завжди, бадьора, стійко стоїть", - повідомила вона.

Віра Савченко підтвердила, що Надії "ставлять крапельниці".

"Вона від них відмовлялася. Але оскільки ми сьогодні з’явилися, то я їй передала всю інформацію, яку я знаю: чому зірвалися ті дати, які були обіцяні, що відбулося. Вона приймає рішення (погодитися) на крапельниці – щоб дожити до 20 числа. А далі я сподіваюся, що в мене буде чітка інформація, скільки їй ще чекати. Важливо людині знати правду", - сказала вона.

"Їй ставлять крапельниці. В неї судини настільки виснажені – вони лопаються, вони крихкі, крапельниці ставити вкрай важко", - додала сестра льотчиці й нардепа.

Віра Савченко зазначила, що політики не кажуть, коли російська влада може відпустити Надю. "Якби вони менше говорили, воно б трапилося", - вважає вона.

Сестра Надії Савченко нагадала, що президент Росії Володимир Путін під час "прямої лінії" 14 квітня сказав, що не бачить у питанні Савченко потреби поспішати і що партнери знають його позиції.

"Я так розумію, що дуже важливо, щоб два президенти (Росії й України) поговорили", - сказала Віра Савченко.

Віра Савченко, Олег Мезенцев і Валентина Мудрик чекали на дозвіл зустрітися з Надією Савченко із повітряними кульками
Віра Савченко, Олег Мезенцев і Валентина Мудрик чекали на дозвіл зустрітися з Надією Савченко із повітряними кульками

У коментарі ТСН вона також сказала, що Надія "почувається, як живий труп". "Гіркота у роті та постійна спрага. Надя постійно хоче пити. Відволікається, роблячи оріґамі", - розповіла Віра Савченко.

У Києві на неділю, 17 квітня, планують акцію на підтримку Надії Савченко: вона розпочнеться о 12:30 на Майдані Незалежності.

Як відомо, 22 березня російський суд засудив Надію Савченко до 22 років колонії за звинуваченням у вбивстві двох російських журналістів, які працювали у зоні бойових дій на сході України у червні 2014 року: Савченко нібито коригувала вогонь по блокпосту, де перебували росіяни.

Також українську льотчицю засудили до штрафу за "незаконний перетин кордону" РФ, хоча Савченко пояснювала, що її насильно вивезли до Росії після захоплення бойовиками на Луганщині.

5 квітня вирок Савченко набув чинності, 6 квітня вона поновила сухе голодування, сподіваючись, що це пришвидшить її повернення в Україну.

16 квітня адвокат Микола Полозов заявив, що стан Савченко, яка без води голодує вже 11-й день, важкий, внутрішньовенне вливання не покращує стан її внутрішніх органів.

А помічник Савченко Олег Мєзенцев, посилаючись на слова лікаря, який оглядав засуджену, сказав: "Етапувати Надю рівноцінно смерті".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування