Тимошенко оскаржить призначення уряду в КС

Понеділок, 18 квітня 2016, 11:50

Фракція "Батьківщини" звернеться до Конституційного суду з проханням перевірити законність призначення уряду Володимира Гройсмана.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила під час погоджувальної ради парламенту в понеділок.

За її словами, "все, що відбулося під час голосування за уряд і за прем'єр-міністра є просто грубим, неприпустимим порушенням Конституції".

"Тому наша фракція звертається до Конституційного суду з неконституційністю голосування як за прем'єр-міністра, так і по уряду. І я прошу ті фракції, які також розуміють і знають, що відбулося, долучитися до нас. Нам треба встановити тут істину", – сказала вона.

При цьому, за її словами, "це не означає, що хтось буде міняти уряд і міняти прем'єра", але необхідно встановити істину.

Крім того, вона закликала створити тимчасову слідчу комісію, "яка проаналізує використання бюджетних коштів урядом Яценюка за весь період його роботи прем'єр-міністром, а також як використовувалися кошти державних монополій".

Вона додала, що вимагає включити в ТСК екс-главу Держфінінспекції Миколу Гордієнка, який раніше звинувачував Яценюка в корупції.

"Я просила би в ТСК включити пана Гордієнка з його матеріалами про корупцію Яценюка", – сказала вона.

Як відомо, після голосування за призначення Володимира Гройсмана прем'єром у четвер, депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв заявив, що це відбулося з порушенням Конституції.

Зокрема, за його словами, Рада проголосувала за призначення міністрів оборони і закордонних справ з подачі депутатів, а не президента, як це передбачено Конституцією.

Також при призначенні прем'єра голосувався не президентський проект постанови, а проект постанови, внесений також депутатами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News