Фейгін: Савченко триматие сухе голодування до вироку ГРУшникам

Понеділок, 18 квітня 2016, 13:49

Народний депутат України Надія Савченко має намір тримати сухе голодування до оголошення Україною вироку росіянам Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову.

Про це заявив захисник Савченко Марк Фейгін, передає Интерфакс.

"Поки Надія продовжує голодування. Вона чекає винесення вироку Єрофеєву і Александрову, і потім, залежно від результатів, буде вирішувати, як діяти далі", - повідомив у понеділок адвокат Марк Фейгін.

За його словами, Савченко розраховує, що її обміняють на вищеназваних осіб.

За українським законодавством, вирок суду щодо Єрофєєва і Александрова вступить в силу тільки через 30 днів, якщо не буде оскаржений сторонами.

"Можливо, російська сторона дасть вказівку через своє консульство в Києві, щоб вирок був оскаржений", - сказав Фейгін.

За його словами, захист і родичі Савченко продовжують переконувати її припинити голодування, але вона робить тільки те, що сама вважає за потрібне".

Фейгін зазначив, що стан його підзахисної дещо стабілізувався після того, як їй почали ставити крапельниці в СІЗО.

Тим часом, у відповіді Уповноваженого з прав людини в Ростовській області РФ на звернення омбудсмена України Валерії Лутковської російська сторона заявляє, що стан здоров'я Надії Савченко задовільний.

У листі також зазначається, що Надія Савченко, яка оголосила сухе голодування, відмовилася від медичного обстеження російськими лікарями.

Як відомо, Савченко 6 квітня оголосила сухе голодування. У суботу її сестра повідомила, що Савченко погодилася на крапельниці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News