Смедляєв: У понеділок в Криму суд може заборонити Меджліс

Понеділок, 25 квітня 2016, 03:12

Голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв повідомив, що в ході засідання суду в понеділок в Криму можуть заборонити діяльність Меджлісу.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

"25 квітня о 9.30 у Сімферополі, вул. Павленко, 2, відбудеться чергове судове засідання по визнанню Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборони його діяльності на території Російської Федерації", - повідомив Смедляєв.

"На мій погляд, завтра на підставі рішення Поклонської і міністерства юстиції РФ винесуть рішення про визнання і його екстремістською організацією", - додав він.

Як відомо, 13 квітня окупаційний прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова.

До цього Поклонська звернулася у підконтрольний Росії Верховний суд Криму з позовом про заборону діяльності Меджлісу, у березні почався процес за даним позовом. Судовий розгляд цієї справи триває.

Генпрокуратура України повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного заборони діяльності Меджлісу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування