В Сімферополі розпочався суд щодо долі Меджлісу

Понеділок, 25 квітня 2016, 11:57

У Сімферополі в окупаційному верховному суді Криму 25 квітня заплановане на 9:30 засідання позовом про заборону діяльності Меджлісу почалося з півгодинним запізненням.

Як повідомляє Крим.Реалії, перед судовою залою утворилася черга охочих потрапити всередину.

Ініціатора процесу – підконтрольного Росії прокурора анексованого Криму Наталії Поклонської – в залі суду немає, повідомив виданню один з учасників процесу.

Як відомо, 13 квітня Поклонська повідомила, що ухвалила рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова до рішення суду. 15 квітня в Криму пройшло чергове засідання суду за позовом про заборону Меджлісу, наступне засідання вирішили провести 25 квітня.

18 квітня Мін'юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких в цій країні зупинена "у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності". Цей крок засудила Україна, низка міжнародних організацій та правозахисників.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові є "внутрішнім російськими питанням", і Росія не має наміру прислухатися до "рекомендацій" ззовні.

Ватажок окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов вважає Меджліс "клановою напівкримінальною структурою, яка намагалася зруйнувати мир в Криму".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування