Екс-главу Вінницької поліції виправдали в частині держзради - СБУ

П'ятниця, 20 травня 2016, 12:11
Екс-главу Вінницької поліції виправдали в частині держзради - СБУ

Прокуратура закрила кримінальне провадження за підозрою в державній зраді відносно колишнього начальника управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова.

Це на брифінгу в Києві в п'ятницю підтвердила спікер Служби безпеки Олена Гітлянська

Вона нагадала, що відповідне провадження СБУ відкрила 18 березня.

"Розслідування тривало впродовж 2 місяців. Було проведено близько 70 допитів, експертизи, було опитано людей, які в соцмережах заявляли про те, що він скоїв злочин", – сказала Гітлянська.

За словами речниці СБУ, в подальшому справу було передано у прокуратуру

Гітлянська зазначила, що прокуратура Вінницької області проведе брифінг 19 травня, де розповість, чому було закрито провадження у частині статті 111 - держзрада.

Як відомо, наприкінці лютого користувачі соцмереж опублікували знімок Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим на тлі будівлі з російським прапором, а також фото його сина на фоні російської техніки в Криму.

Журналіст Дмитро Гнап також виклав відео, на якому екс-голова вінницької міліції бере участь у параді після анексії Криму 9 травня 2014 року.

4 березня керівництво Нацполіції повідомило про проведення службового розслідування у відношенні Шевцова.

14 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав голову Національної поліції Хатію Деканоїдзе звільнити начальника Вінницької обласної поліції.

Того ж дня Деканоїдзе спершу відсторонила Шевцова, а потім задовольнила його рапорт про відставку з посади начальника управління поліції у Вінницькій області.

Шевцов приїздив до Києва для розмови з начальником Нацполіції.

Перед тим він поширив відповідь СБУ, згідно з якою у ході перевірки не виявлено доказів причетності Шевцова до сепаратизму й зазіхання на територіальну цілісність України, допит із використанням поліграфа "компрометуючих матеріалів" не дав.

В подальшому Шевцов намагався виїхати до Росії, але його завернули.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування