Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко розповіла деталі операції звільнення Савченко

Середа, 25 травня 2016, 18:18

Операція по звільненню українки Надії Савченко готувалася останні кілька місяців.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко

"Ми чекали від РФ відповіді про процедуру передачі Надії. Найбільше ми боялися всіляких коментаторів-всезнайок всіх мастей і фасонів, які чули дзвін, не знали, де він, але бігли на всі ефірі розповідати... І друга сторона брала паузу...", - написала вона.

Геращенко написала "сьогодні був майже детективний день".

"6.30- літак. Президентський борт вилітає за Надією. Ростов. Ми не маємо права сходити з трапа. Операцією за дорученням президента керує керівник СБУ. Згідно домовленостей, Надія має зайти в літак в ту хвилину, коли російський літак, що в цей час приземлився у Києві, забере на свій борт двох російських вбивць- грушників", - написала вона.

За її словами, українському борту довго не давали дозвіл на виліт.

"Надя скидає зимові чоботи, психологічно відходить-відмерзає, показує нам свій нехитрий скарб, який везе в Украіну: саморобки з паперу, які конструювала- збирала, аби зайняти себе в камері. І подарунок мамі на день народження: тарілочку, яку сама склеіла, і тоді, у березні , не могла відадти сама", - написала Геращенко.

"Надія говорить ті перші слова, які хоче сказати всім, хто іі підтримував. Потім знову різко піднімається з крісла і мчить в кабіну пілотів: "я мушу побачити перетин кордону!!! О! Украіна! Харків! Полетіли в Чугуів!", - розповідає віце-спікер.

За словами Геращенко в дорозі вони обговорювали звільнення всіх інших українців.

Сестра Савченко Віра написала, що Савченко перед вильотом провела 5 годин в автозаку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...