Фейгін: Путін - мстива істота

П'ятниця, 27 травня 2016, 11:16

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін радить українській стороні в питанні повернення своїх політв'язнів не йти на поступки президенту Росії Володимиру Путіну.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

На його думку, подальшу реакцію Путіна не можна передбачити:

"Путін - мстива істота. Він ніколи нічого не забуває. І все буде залежати від того, як будуть трактувати його жест (звільнення Савченко - ред). Якщо як приниження, - мовляв, піддався тиску тощо, він, безумовно, затаїть з цього приводу образу по відношенню до України і до всіх фігурантів і учасників цієї ситуації", – сказав Фейгін.

За словами адвоката, "поступки у випадку з Путіним і Кремлем призводять тільки до погіршення ситуації".

"Не поступатися, поводитися жорстко. Будь ласка, хочете вибори на Донбасі, але тільки в тому випадку, якщо вони не будуть проводитися за загальноукраїнськими нормам, які діють на всій території України".

"Це те ж саме, що тигра годувати спаржею. Він м'ясом харчується", – зазначає захисник.

"Тому не поступатися, бути принципово упертим, навіть йдучи на витрати різного роду. Якщо ви поступаєтеся в чомусь дрібному, то вам стирається ще більші претензії", – вважає Фейгін.

На запитання, що залишилося за дужками переговорів по Савченко, на що розраховував Кремль, адвокат відповів наступне:

"Вони багато чого вимагали. Наприклад, радник голови СБУ Юрій Тандіт говорив, що Кремль вимагав за Надію відкрити шляхопровід, щоб поїзд ходив з Донбасу через Херсонщину і перешийок Криму.

У ПАРЄ мені розповідали, що Олексій Пушков, голова комітету Держдуми з міжнародних справ, разом з главою Держдуми Наришкіним пропонували, щоб в обмін на Савченко їм повернули всі повноваження в ПАРЄ".

Як зазначав голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв, звільнення Надії Савченко з російської в'язниці не є підставою для поновлення в правах делегації РФ в ПАРЄ.

Як повідомлялося, в декларації саміту країн "Великої сімки", який проходить зараз в Японії, вказано, що санкції проти Росії будуть продовжені до виконання нею мінських угод.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування