Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко пояснила своє ставлення до "Мінська"

П'ятниця, 27 травня 2016, 11:41

Депутат фракції "Батьківщина", звільнена з російського полону, Надія Савченко не вважає "мінські домовленості" достатньо ефективними, але каже, що без них "ситуація була б набагато гірша".

Про це вона сказала у п’ятницю під час великої прес-конференції, відповідаючи на уточнююче запитання.

"Я не скажу, що вважаю їх достатньо ефективними. Добре, що вони загасили полум'я, яке на той час горіло дуже боляче для всіх. Стріляти стали менше. Дякую за це "мінським". Хоча, дякую за це людям, які почали думати головою перед тим, як натиснути на курок", – сказала Савченко.

Стосовно можливості виборів на тимчасово окупованих територіях Савченко вважає, що вони не можливі, поки не повернуто контроль за кордоном:

"Якщо в нас будуть відкриті кордони і в нас буде багато радників, то ми довибираємося", – зазначила вона.

Савченко зазначила, що вдячна кожній людині, яка доклала руку до її звільнення, в тому числі президенту Петру Порошенку.

На запитання, як їй вдалося витримати 2 роки ув'язнення, вона зазначила наступне:

"Напевно, лише нормальна психологічно людина може витримати весь цей тиск".

Вона пояснила, що "одразу себе так повела, що до неї боялися підійти". За її словами, оскільки силовики постійно прослуховували розмови Савченко з адвокатами, бачили її принципову позицію, розуміли, що вона не піде на співпрацю, тому не "ставили особливо багато запитань".

Савченко розповіла, що з деяких документів, які їй приносили (наприклад пропонували написати клопотання про помилування - ред.), відверто сміялася. Наприклад від запитань про "мету перетину кордону", чи щодо пропозиції "просити політичного притулку" в Росії

"Те, що вони мені пропонували, те, що я витримала, якось вони напевно розуміли, що не вигорить у них зі мною їхня "гаражка", тому не особливо лізли", – зазначила Савченко.

Водночас вона зазначила, що не вважає себе особливою героїнею, оскільки "є люди, які витримали в житті й гірші в'язниці".

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування