Порошенко та Савченко обговорили санкційний список "Савченко-Сенцова"

Субота, 28 травня 2016, 22:31
Порошенко та Савченко обговорили санкційний список Савченко-Сенцова

Президент Петро Порошенко обговорив з українською льотчицею, нардепом Надією Савченко санкційний список "Савченко-Сенцова".

Про це йдеться у повідомленні глави держави ввечері 28 травня у Facebook.

"Обговорив з Надією Савченко санкційний список "Савченко-Сенцова" та скоординував спільні дії щодо прискорення звільнення українських в’язнів. Ми знаходимся в активній фазі звільнення наших заручників, тому не маємо права припиняти цю роботу", - зазначив президент. 

"Надія також висловила готовність включитися в роботу на міжнародному напрямку і представляти позицію України на Парламентській Асамблеї Ради Європи та Європейському Парламенті. У зв’язку з цим запропонував Надії відвідати ряд європейських країн та провести зустрічі з європейськими лідерами", - додав глава держави. 

Як відомо, після звільнення та повернення в Україну Надія Савченко заявила, що не знає, чи братиме участь у переговорах тристоронньої контактної групи у Мінську, однак планує "працювати так, щоб це буде ефективно, – готова працювати скрізь, на всіх фронтах в цьому напрямку".

Виступаючи у адміністрації президента України, Савченко заявила, що працюватиме, щоб повернулися усі полонені українці і буде підтримувати мінські угоди.

Разом з тим нардеп від "Батьківщини" Іван Крулько заявив, що Савченко увійде до складу Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Указ, що вводить в дію рішення РНБОУ про введення санкцій до осіб зі "списку Савченко", президент підписав у березні 2016 року. 

У списку міститься перелік осіб, до яких застосовуватимуться безстрокові персональні спеціальні економічні та інші санкції.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News