Соратники Онищенка не дадуть голосів за зняття недоторканності з нього

П'ятниця, 17 червня 2016, 14:44

Парламентська група "Воля народу" не голосуватиме за зняття недоторканності зі свого соратника Олександра Онищенка, оскільки керується "корпоративною етикою".

Про це заявив представник цієї групи Володимир Литвин у розмові з журналістами у Верховній Раді, повідомляє "Укрінформ".

"Щодо голосування, то попри будь-які обставини є корпоративний момент і корпоративна етика, і це буде свідчити про ставлення групи до голосування. Я не думаю, що люди, які були в одному колективі, хоч навіть формально, будуть голосувати", – заявив Литвин.

За його словами, таке голосування з боку "Волі народу", до якої належить Онищенко, виглядало б "не по-людськи".

"Якщо ви працюєте в одному колективі, то є люди, які вам не подобаються, і які вас не сприймають. Але ви все одно захищаєте один одного за будь-яких обставин", – додав Литвин.

Він уточнив, що окремо в групі не обговорювали питання зняття недоторканності з Онищенка: "Такої потреби не було".

На запитання, чи голосуватиме "Воля народу", якщо представлять прямі докази вчинення Онищенком злочину, Литвин відповів: "Потрібно, щоб були такі докази".

"Поки що їх (матеріали справи і саме подання ГПУ – ред..) ніхто не читав, за винятком людей обізнаних. Подання напряму пішло до профільного комітету, і документів ніхто не бачив", – заявив депутат.

На запитання, чи знає він, де зараз перебуває Онищенко, Литвин сказав, що "жодної інформації з цього приводу не має".

"Я володію лише тією інформацією, що подають ЗМІ, можливо навіть меншою, ніж журналісти", – додав Литвин.

Він зазначив, що останнім часом не спілкувався з Онищенком. "Після цих подій і до цих подій спілкування не було", – сказав Литвин.

Депутат наголосив, що не мав дружніх стосунків з Онищенком, а працював з ним виключно як колега по роботі в одній групі.

"Група – це не політичний проект, це об'єднання депутатів-мажоритарників, щоб мати можливість як мінімум виступити. Тому говорити, що між депутатати-мажоритарниками можуть бути дружні стосунки, можна, але зачасту мажоритарники – це індивідуалісти, які орієнтуються виключно на свої округи", – пояснив Литвин.

Як відомо, 16 червня органи прокуратури звернулися до парламентарів із проханням зняти депутатську недоторканність із Онищенка й дозволити його арешт. Онищенка підозрюють у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування