"Мукачівських стрільців" звинуватили у тероризмі, "світить" довічне

Субота, 25 червня 2016, 11:08
Мукачівських стрільців звинуватили у тероризмі, світить довічне

Щодо 4 представників ДУК "Правий сектор", які у липні 2015 року  здійснили теракт у Мукачевому, 24 червня завершено досудове розслідування, обвинувальний акт направлено до суду. 

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України.

За даними ГПУ, підозрювані, окрім вказаного, упродовж 2014 – 2015 років у складі банди вчинили злочини на території Львівської та Закарпатської областей, у т.ч. - низку особливо тяжких та тяжких злочинів. 

"Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 121, ч. 2 ст. 125, ч. 2 ст. 129, ч. 2 ст. 194, ст. 257, ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 279; ч. 4 ст. 345 КК України", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, йдеться про теракт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, погроза вбивством, із застосуванням вогнепальної зброї та вибухових пристроїв, блокування транспортних комунікацій шляхом їх перекриття транспортними засобами та озброєними особами,  умисне заподіяння легких та тяжких тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів, умисне знищення та пошкодження чужого майна шляхом вибуху, придбання, носіння і зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових пристроїв, умисне заподіяння групою осіб тяжкого тілесного ушкодження з метою залякування, умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я та незначну втрату працездатності потерпілим.

У ГПУ нагадали, що за  вчинення особливо тяжких злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув’язнення та позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.\

Стосовно ще 5 підозрюваних членів банди, які оголошені у розшук, досудове розслідування триває.

Як відомо, 11 липня 2015 року у Мукачевому після зустрічі представників "Правого сектора" з депутатом Ради Михайлом Ланьо сталося збройне зіткнення, у якому також взяли участь правоохоронці. 

Як йшлося у статті "Української правди", причиною конфлікту, який у підсумку призвів до смерті людей та гучного скандалу, стали непрості стосунки народних депутатів Михайла Ланьо ("Партія "Відродження") та Віктора Балоги (позафракційний).

13 липня відбувся допит Ланьо, який натякав на причетність Балоги до "Правого сектора" на Закарпатті.

Балога заявляв, що конфлікт у Мукачевому виник через боротьбу за право покривати контрабанду між представниками "Правого сектора" та його колишнім соратником Ланьо.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...