Геращенко: у ВР піднімуть питання про скасування "закону Савченко"

П'ятниця, 29 липня 2016, 02:40

У вересні у Верховній Раді піднімуть питання скасування так званого "закону Савченко".

Таку думку висловив народний депутат України, член фракції "Народний фронт" Антон Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я людина самокритична і шкодую, що голосував за "закон Савченко". Коли цей закон представлявся - патріотично, прикриваючись ім'ям Надії, - то голосували за нього, сподіваючись на якісь кращі моменти ... Це закінчилося тим, що, наприклад, Шахов ( підозрюваний в організації афери "Еліта-Центр" Олександр Волконський (Шахов), - ред.) відсидів у СІЗО 6 або 7 років. Йому тепер за "законом Савченко" фактично це зараховується за 12 років. Його випустили під домашній арешт, він втік, і суд тепер далі не може тривати, не може бути винесено вирок. Цей закон сьогодні шкідливий, я думаю, що у вересні буде ставитися питання про його скасування", - сказав Геращенко.

Як повідомлялось, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр юстиції Павло Петренко подали Верховній Раді пропозиції щодо коригування так званого "закону Надії Савченко" в частині його поширення на рецидивістів і засуджених за тяжкі злочини.

Парламент 26 листопада 2015 року ухвалив закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання", який набрав чинності 24 грудня 2015 року.

Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Генпрокуратура виступила за внесення змін до "закону Савченко", оскільки вважає його небезпечним для суспільства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...