У журналі Курченка виник конфлікт через заборгованість із зарплати

Середа, 6 липня 2016, 21:52

У редакції журналу "Корреспондент", який належить Сергію Курченку, виник конфлікт між частиною редакції та керівництвом видання через заборгованість із виплатою заробітної плати.

У вівторок на свої робочі місця не змогли потрапити 4 працівників журналу: відповідальна випусковий Ольга Заборо, більд-редактор Таїсія Стеценко, керівник інформаційно-довідкової служби Тамара Майок та дизайнер-верстальник Наталія Гогунська. Їхні перепустки і доступ до комп’ютера без попередження заблокували, а в середу вони виявили, що редакція – переїхала. Аби потрапити на свої робочі місця вони змушені були викликати поліцію.

Головний редактор Андрій Хрустальов повідомив їм, що в односторонньому порядку прийняв рішення про звільнення. При цьому, як причину він назвав прогул. Самі ж журналісти заперечують будь-які прогули.

Вони переконані, що справжньою причиною такої поведінки керівництва стали їхні заяви про можливий страйк у разі невиплати заборгованості по заробітній платі та розбіжності у підході на якість публікацій у журналі.

"Сьогодні ми з поліцією спробували пройти на наші робочі місця. З’ясувалося, що він перевіз редакцію в інше місце", - зазначила співрозмовниця УП.

Востаннє зарплату у повному обсязі співробітники "Корреспондента" отримали за березень.

"За травень нам не заплатили. За квітень ми отримали лише частину зарплати", - повідомила співробітниця журналу.

Співробітники журналу зазначають, що з часу приходу в "Корреспондент" у квітні 2016 року на посаду головного редактора Андрія Хрустальова повністю змінився штат редакції. Причиною цього, на думку співробітників, стали також особисті політичні погляди Хрустальова, які позначилися на публікаціях в журналі.

Ще одна журналіст Ксенія Цивірко, яка працювала з журналом на умовах фрілансу, зазначила УП, що написала для "Корреспондента" 8 матеріалів, які були опубліковані у різних номерах із лютого по квітень. Гроші за матеріали вона так і не отримала.

"Востаннє обіцяли заплатити до вівторка, 5 липня, але так і не заплатили", - сказала вона.

У коментарі "Українській правді" Андрій Хрустальов підтвердив, що є заборгованість із зарплати. "Факт заборгованості в "УМХ" (холдинг, в який входить "Корреспондент" - УП), це відома всім історія. У багатьох виданнях "УМХ" зарплата затримується на місяць, інколи – більше", - зазначив Хрустальов. За його словами, це пов’язано з ситуацією на ринку реклами.

"З приводу власника можу припустити, що для нього "УМХ" – це просто бізнес, він розглядає його не як інвестиційний проект, а як джерело коштів", - сказав Хрустальов про роль Курченка.

Він зазначив, що всі журналісти, які покинули журнал після його приходу, звільнилися за власним бажанням.

Щодо недопуску співробітників журналу на робоче місце Хрустальов сказав: "Я припускаю, що ми, можливо, не зовсім коректно їх звільнили. Це моя провина, емоції, у нас виник виробничий конфлікт".

Водночас він зазначив, що не хоче розголошувати подробиці конфлікту та запевнив, що заборгованість буде виплачено.

"Я не хочу нікого ображати, вдаватися в подробиці, через що виник цей конфлікт. Вони про це кажуть, я не хочу", - сказав головний редактор. Раптовий переїзд редакції він пояснив тим, що зробив все для того, аби звільнені співробітники "не зірвали випуск номеру".

На зауваження про те, що співробітників звільнили з порушенням законодавства, Хрустальов зазначив, що точно не знає, як це відбувається. "Цим займається відділ кадрів. Я на цих питаннях не розуміюся", - сказав Хрустальов.

Як відомо, журнал "Корреспондент" входить до медіахолдингу UMH.

Сергій Курченко, що нажив собі статки за часів екс-президента Віктора Януковича, у 2013 році купив цей бізнес у нинішнього глави адміністрації президента Бориса Ложкіна.

У портфель UMH входять: Forbes, Корреспондент, bigmir.net, Аргументы и Факты, КП в Украине, Vogue, Теленеделя, football.ua, Ретро FM, Наше радіо, Europa Plus, Авторадіо, інші.

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...