Ситник визнав "певні ознаки" конфлікту між ГПУ і НАБУ

Четвер, 11 серпня 2016, 12:11

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник визнав наявність "певних ознак" конфлікту його відомства з Генпрокуратурою.

Про це він заявив у четвер під час брифінгу.

"Конфлікт... Ну якщо є ухвала суду, у якій написано, що можна припинити роботу НАБУ з цього приводу, то мені здається, що є певні ознаки цього конфлікту. Але я сподіваюся, що це не позиція генерального прокурора і ми цю ситуацію вичерпаємо", – сказав він.

Коментуючи заяву генпрокурора Юрія Луценка про те, що він попередив НАБУ про обшук за день до цього заходу, Ситник заявив, що це не було явне попередження.

"Увечері він (Луценко) повідомив про тимчасовий доступ до інформації, але те, що це буде намагання провести обшук – я цього не знав і дізнався, коли приїхали працівники ГПУ. Але виходячи з того, яка це була ухвала суду, взагалі можна було їх не пускати, але для недопущення спекуляцій, ми дали їм документи, які спростовують ухвалу суду", – сказав Ситник.

Як відомо, 5 серпня працівники ГПУ прийшли з обшуком до НАБУ. Підставою цього стали дані про начебто незаконне прослуховування детективами НАБУ сторонньої особи.

Детально про конфлікт між ГПУ і НАБУ читайте у статті "Української правди".

Роман Кравець, Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування