У Криму арештували другого "диверсанта" Захтія

Субота, 13 серпня 2016, 12:39
У Криму арештували другого диверсанта Захтія

Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні в суботу взяв під варту майже на 2 місяці жителя Криму Андрія Захтія, підозрюваного в причетності до спроби здійснення диверсійних актів в Криму.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах регіону.

"Захтій арештований на місяць і 26 днів. Суд задовольнив клопотання слідства", - сказав співрозмовник агентства.

Кілька днів тому цей же суд на закритому засіданні арештував на два місяці іншого підозрюваного в підготовці диверсії - жителя Запорізької області Євгена Панова.

10 серпня ФСБ РФ оголосила про запобігання в Криму терактам, нібито підготовленим розвідкою України. ФСБ РФ повідомила про затримання жителя Запорізької області Євгена Панова.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали такими ж безпідставними звинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини України. Брат Панова Ігор Котелянець вважає, що Євген був викрадений в Запорізькій області і вивезений до Криму.

Пізніше Міністерство закордонних справ Росії заявило, що, окрім Євгена Панова, у Криму затримали Андрія Захтія.

У свою чергу радник глави МВС України, народний депутат Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") повідомив, що затриманий ФСБ Росії в Криму нібито диверсант Захтій був двічі судимий.

"Журналісти інформаційного агентства "Миротворець" вивчили персональні дані Захтія, наявні у відкритих джерелах, і виявилося, що це банальний антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст по кличці "Зая", - написав він на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю.

За словами нардепа, затриманий був засуджений в 1998 році до 6,5 років позбавлення волі за грабіж, скоєний групою осіб, 4 роки відбував покарання у Львівській виправній колонії №40, але "на шлях виправлення не став".

За даними Геращенка, повторно Захтій був притягнутий до кримінальної відповідальності у 2008 році за шахрайство, підробку документів та ряд інших злочинів.

"У 2011 "Зая" набрався боргів в рідному місті Борислав Львівської області і тупо втік від кредиторів до Москви. Потім перебрався в Євпаторію, де жив досі. Під час Майдану "Зая", як середньостатистичний ватник, постив у себе "ВКонтакті" антиукраїнські гасла", - написав парламентарій.

"Загалом, якщо "Зая" і агент, то точно не українських спецслужб. Швидше за все його використовують як "консерву" агенти ФСБ", - додав він.

12 серпня російські ЗМІ показали відео допиту Захтія, де він каже, що "виконував наказ військової розвідки України про перевезення диверсантів та їхього вантажу по території Криму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування