Полторак звільнив свого радника - волонтера і фотографа Муравського

Неділя, 28 серпня 2016, 13:51

Міністр оборони Степан Полторак звільнив волонтера і фотографа, керівника координаційно-інформаційного центру при управлінні комунікації і преси МО Дмитра Муравського з посади радника.

Про це 28 серпня повідомили у прес-службі МО.

У відомстві зазначили, що рішення ухвалено у зв'язку із резонансом навколо фотографій Муравського.

У МО повідомили, що Муравський тривалий час за особистою ініціативою як волонтер та фотограф працював у зоні проведення АТО та на полігонах під час навчань та "безкоштовно передав Міністерству оборони фотобанк, який використовувався для популяризації служби у ЗСУ, а не як світлини реальних бойових дій".

За даними Міноборони, Муравський запропонував міністру оборони створити Інформаційно-координаційний центр, до роботи у якому планувалося залучати на волонтерських засадах фотографів, відеооператорів, художників, режисерів та сценаристів з метою надання їм можливості створювати якісний контент про ЗСУ.

"Для організації цієї роботи 16 червня цього року Муравського було призначено на посаду радника на громадських засадах. Усі фотографії, навколо яких зараз виник резонанс, відзняті автором до офіційного призначення до Міністерства оборони, та зроблені ним на особистий розсуд. Міністерство оборони не позиціонувало ці світлини як фото реальних бойових дій, та не заявляло про це офіційно — про це казав сам автор. До Міністерства оборони за коментарями ніхто не звертався", - повідомили у відомстві. 

"У війні з російською агресією Україна завжди дотримувалася принципу безкомпромісної правдивості і прозорості, в тому числі в боротьбі з російською пропагандою", - підкреслили у МО.

Як відомо, днями колеги Муравського - фотографи - заявили, що його знімки постановочні.  Зокрема, світлини Дмитра Муравського, зроблені поблизу Маріуполя, які фотограф виклав на своїй сторінці у Facebook, викликали обурення у професійних фотографів: вони наголошують, що знімки не документальні.

Українські фотожурналісти також опублікували публічну заяву щодо ситуації з фотографіями Дмитра Муравського. Вони просять вказати мету зйомки таких фото: для реклами ЗСУ, промо Міноборони. У разі підтвердження постановочного характеру деяких фото – виділити їх в окремий альбом і додати відповідний супровідний текст.

"Наголошуємо, що єдине, в чому ми зараз виграємо у конфлікті з РФ – це безкомпромісна та правдива подача інформації із зони ведення бойових дій. Зважаючи на те, що інтернетом та закордонними медіа тиражується, на наш погляд, неправдива інформація щодо документальності зображень на фотографіях Дмитра Муравського, ми категорично засуджуємо подібні маніпуляції з фото та інформацією", – йдеться у заяві.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...