Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фейгін в понеділок спробує витягнути Умерова з психлікарні

Понеділок, 29 серпня 2016, 01:43

Російський адвокат Марк Фейгін повідомив, що в понеділок, 29 серпня, спробує визволити заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова з психіатричної лікарні.

Про це він написав на сторінці в Facebook.              

"Отже, я прибув до Криму і вже завтра спробую разом зі своїми колегами по захисту Ільмі Умерова витягнути його з психушки", - заявив адвокат 28 серпня.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Суд окупованого Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували. Незважаючи на це, суддя винесла ухвалу відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

21 серпня стан здоров'я Умерова різко погіршився, адвокати заявили прозвернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...