Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

В СБУ відерагували на заклик Авакова покарати "Інтер"

Середа, 31 серпня 2016, 18:15

Cлужба безпеки запевнила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, що сумлінно виконує свої професійні обов'язки.

Відповідний пост розмістила у Facebook прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Так у відомстві відреагували на заклик глави МВС покарати телеканал "Інтер" за "антиукраїнську та антидержавницьку" політику, також поширений у середу через соцмережу.

"Наведені обставини для СБУ не є новиною. Так упродовж 2016 року, у межах кримінального провадження, досліджуються діяння громадянки "С" як на території не підконтрольній українській державі, так і на іншій території України. На цей час здійснюється лінгвістично-психологічне дослідження телевізійних сюжетів, відеоматеріалів та інших джерел інформації з її виступами та коментарями", – зазначено в коментарі СБУ.

"За наявності достатніх даних щодо обґрунтованої підозри громадянки "С" органом досудового розслідування СБУ будуть прийняті відповідні процесуальні рішення", – наголошують у відомстві.

Також у спецслужбі закликали до співпраці у визначений законом спосіб. "Фейсбук до цього не має жодного відношення", – зазначають в СБУ.

В свою чергу акціонер медіагрупи "Інтер" бізнесмен, екс-голова АП часів Віктора Януковича Сергій Льовочкін, стосовно якого Аваков вимагав відкрити кримінальне провадження, звинуватив главу МВС у спробі переділу медіаринку:

"Є мрія про переділ медіаринку, втілюючи яку, товариші з НФ не гребують ані рейдерством, ані відвертим тиском на Нацраду, та не шкодують часу на вишукування ранкових епітетів замість того, щоб працювати", – сказав він у коментарі УП.

Як відомо, раніше в Інтернет виклали переписку співробітниці "органів безпеки" незаконного збройного формування "ДНР" Тетяни Єгорової з співробітниками каналів "Інтер" і "Донбас".

Зокрема з неї випливало, що екс - креативна продюсерка "Подробностей недели" на телеканалі "Інтер" (продакшн НІС) Марія Столярова звітувала про контент новин перед органами безпеки так званої "ДНР".

Служба безпеки заявила, що перевірить оприлюднене листування.

Водночас у лютому 2016 року СБУ видворила з України та заборонила в’їзд на п’ять років самій Марії Столяровій.

Причиною стало те, що 21 лютого в програмі "Подробности недели" на каналі "Інтер" вона вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані.

Також нещодавно ряд активістів виступив із закликом до влади заборонити мовлення телеканалу "Інтер".

Причиною для такого кроку вони назвали "антиукраїнський", на їхню думку, концерт, показаний телеканалом до 25-ї річниці Незалежності України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування