Генпрокурор: "справи Авакова" немає в жодному правоохоронному органі

Четвер, 15 вересня 2016, 17:05

Генеральний прокурор Юрій Луценко наголошує, що кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова немає.

Про це він сказав під час брифінгу у Києві в четвер.

Він пояснив, що нинішнє законодавство передбачає необхідність реєстрації будь-якої заяви, що має ознаки скоєння кримінального злочину.

"Деякі справи, в яких згадувалося ім'я діючого міністра внутрішніх справ, реєструвалися і закривалися за відсутністю складу злочину. Деякі справи передавалися за підслідністю до НАБУ, – сказав Луценко.

"На цей момент "справи Авакова", тобто справи проти посадової особи – міністра внутрішніх справ – наскільки мені відомо, немає в жодному правоохоронному органі", – сказав гепрокурор.

Луценко назвав останні події навколо глави МВС "спробами вбити клин" між главами правоохоронних відомств.

Однак запевнив, що це марно: "Ми працюємо з паном Аваковим як союзники".

13 вересня Луценко заявив про відкриття кримінального провадження щодо Авакова після звернення глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Пізніше його прес-секретар Лариса Сарган також заявила, що справу закриють, оскільки факти звинувачення не знайшли підтвердження.

В ГПУ пояснили, що провадження щодо міністра внутрішніх справа, порушити яке Генпрокуратуру зобов'язав суд, стосується виділення його компанії земельної ділянки у часи, коли він був харківським губернатором.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування