Троян: 34 тисячі ув’язнених мають звільнити "за законом Савченко" цьогоріч

Четвер, 15 вересня 2016, 20:18

34 тисячі ув'язнених підлягають звільненню у 2016 році, згідно із законом "Про вдосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення в строк покарання", більше відомим як "закон Савченко".

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян.

"Закон Савченко": 34000 осіб за цим законом підлягають звільненню на волю за рік. 9000 осіб уже на волі. 800 – кількість викритих осіб, які вчинили злочини, але їх набагато більше. 350 осіб, яким обрано запобіжний захід тримання під вартою", - написав він на Facebook.

За словами Трояна, кількість випадків, коли особи, засуджені за тяжкі злочини, достроково виходять на волю за "законом Савченко" і знову скоюють не менш страшні злочини, останнім часом стрімко зростає.

"Кожен десятий затриманий та половина з них знову заарештовано. Але це ті, яких ми виявили. Думаю, що ця цифра буде більша. Одна цифра лякає більше всього - це скоєні даними особами 23 вбивства. Чи наприклад 66 розбійних нападів на громадян", - додав він.


"Доки Верховна Рада не внесе зміни до законодавства в цьому питанні, а такі особи і далі будуть виходити на волю достроково, - доти ми всі будемо наражатися на небезпеку. Адже проконтролювати всіх тих, хто покидає місця позбавлення волі за "законом Савченко" поліція не має ані людських, ані матеріальних ресурсів. А такі люди вкрай рідко стають на шлях виправлення", - зазначив Троян.

На його думку, зміни до закону необхідно вносити терміново.

"Найголовніше - вибрати категорії злочинців, на яких цей закон не поширюватиметься зовсім (убивці, ґвалтівники, рецидивісти тощо)", - вважає він.

Як відомо, "закон Савченко" президент Порошенко затвердив 23 грудня 2015 року.

Він, зокрема, передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...