Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ показала відео свідчень посередника передачі хабара Гречківському

П'ятниця, 23 вересня 2016, 03:18
ГПУ показала відео свідчень посередника передачі хабара Гречківському

ГПУ оприлюднила відео з поясненнями посередника, який у змові з членом ВРЮ Павлом Гречківським отримав 150 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Чоловік на відеозаписі пояснює, що гроші передала особа, яка звернулася до нього по "допомогу у вирішенні господарських спорів" підприємства, назва якого не озвучується. У свою чергу, як стверджує затриманий посередник, з відповідним проханням він звернувся до члена Вищої ради юстиції України Павла Гречківського, який пообіцяв допомогти у справі за "гонорар" 500 тисяч доларів.

При цьому, як пояснює затриманий, отримані раніше 150 тисяч доларів призначалися для "вирішення питання" у першій інстанції, наступні 150 тисяч мали забезпечити потрібне рішення у другій інстанції і решта 200 тисяч - за "вирішення питання" в останній інстанції.

Вказані кошти, як повідомив затриманий, він повинен був передати Гречківському.

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко у середу повідомив про затримання арбітражного керуючого Мінюсту, який у якості посередника, у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Згодом з'ясувалося, що йдеться про члена ВРЮ Павла Гречківського.

Водночас Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади.

Суд обрав Гречківському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,85 млн грн.

Раніше повідомлялося, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві.

Також відомо, що підозрюваний член ВРЮ є близьким до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Сам Грановський запевняє, що взагалі не знайомий з Гречковським.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування