Підозрюваний у шахрайстві Гречківський позичив 3,85 млн на свою заставу

Субота, 24 вересня 2016, 14:14

Підозрюваний у замаху на злочин та шахрайстві в особливо великих розмірах член Вищої ради юстиції Павло Гречківський вніс за себе заставу у сумі 3,85 млн гривень.

Про це повідомив сам Гречковський в інтерв'ю, пишуть Українські новини. 

"Застава для мене непідйомна, але я її вніс", - сказав він.

За словами Гречківського, він позичив частину грошей у друзів, частину в сестри й вніс заставу 23 вересня.

Згідно з ухвалою Печерського райсуду м.Києва, Гречківському інкримінують ч.3 ст.15 КПК ("замах на злочин"), та ч.4 ст.190 (шахрайство в особливо великих розмірах). За ч.4 ст.190 передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. 

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко у середу заявив, що член ВРЮ Павло Гречківський вимагав гроші за незаконний вплив на судове рішення.

"Затримано посередника – арбітражного керуючого Мінюсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів", – написав він на Facebook.

Вища рада юстиції відмовилася відсторонити Гречківського від посади. 

Суд обрав Гречківському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3,85 млн грн. Посереднику суд також виніс рішення про заставу та звільнив з-під варти.

Раніше повідомлялося, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві.

Також повідомлялося, що підозрюваний член ВРЮ є наближеним до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом. 

Грановський запевняє, що не знайомий із затриманим на хабарі членом Вищої ради юстиції Павлом Гречківським. 

 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування