Савченко запропонувала прописати особливий статус для всієї України

Неділя, 25 вересня 2016, 01:04

Особливий статус повинен бути прописаний грамотно для всієї України.

Таку думку висловила народний депутат від "Батьківщини" Надія Савченко в ефірі телеканалу "112.Україна"

Особливий статус – він не може бути ніякий для Донецька, для Донбасу, для Луганська. Він повинен бути прописаний грамотно для всієї України. У нас давно назрів час децентралізації, за це стояв Майдан. Люди не хотіли, щоб всі кошти були зосереджені в руках одного Януковича, в даний час, я думаю, не хочуть, щоб кошти зосереджені в руках чинного президента", – сказала Савченко.

Вона вважає, що "треба робити зміни до Конституції, але тоді, коли вони будуть готові і тільки тоді, коли буде надаватися більше самоврядування людям на місцях".

"Я думаю, що це влаштує і Донбас, і це не повинно означати, що там буде такий статус, на який матиме вплив Росія. Росія викидається за кордон, закривається міждержавний кордон і наводиться порядок у своїй країні. Тому це не може бути особливий статус для якогось одного регіону. Тому що завтра ми будемо надавати особливий статус Волині, потім Закарпаттю, потім Одесі і пішло-поїхало", – зазначила Савченко.

Як повідомлялось, віце-президент США Джо Байден заявив про готовність української влади надати особливий статус Донбасу, зазначивши що це дуже складний крок.

"Коли ти говориш, що Донбас повинен одержати спеціальний статус і ти збираєшся закріпити це в Конституції, це однаково що сказати: "Техас буде мати спеціальний статус, тому що ми хотіли б, щоб Мексика мала більше впливу в Техасі, і ми збираємося провести це через Конгрес США". Це дуже складний крок, що вони (українська влада) погодилися почати. Я переконаний, що вони це зроблять", - сказав Байден.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування