Дружина Саакашвілі передумала балотуватися у парламент Грузії

Неділя, 23 жовтня 2016, 15:42

Сандра Руловс - дружина екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, кандидат у мажоритарні депутати від партії "Єдиний національний рух", заснованої ним - зняла свою кандидатуру з другого туру парламентських виборів у Грузії. 

Як повідомляє агенція "Грузия Online", про це Руловс заявила в ексклюзивному інтерв'ю "Одіші Ньюс".

Згідно із законодавством, ім'я Руловск, як і раніше, буде значитися у бюлетенях другого туру.

"Хочу подякувати виборцям за довіру і завойовану перемогу, яку, на жаль, вкрали не тільки 8 жовтня, але і вчора. Всі знають, що я перемогла у першому турі, тому вважаю образою вихід у другий тур на тлі цих несправедливих т.зв. демократичних виборів", - зазначила вона. 

Руловс зазначила, що не вважає, що має брати участь у другому турі.

"У всьому Зугдіді дуже погана ситуація - створено злодійські, кримінальні умови і тиск, і я не бажаю, щоб у цих людей були ще проблеми... Я знаю, що я перемогла і, виходячи з цього, жителів Зугдідського муніципалітету будуть підтримувати у будь-якому випадку", - зазначила Руловс.

Також вона заявила, що фальсифікація "мала місце не лише у Зугдіді, а й у всій Грузії".

"Я здивована оцінками міжнародних організація (за винятком деяких), не дивлячись на те, що все більше відеоматеріалів поширюється, де добре видно порушення (під час першого туру виборів). Це фальсифікація, визначити масштаби якого неможливо - це було всюди", - заявила вона. 

22 жовтня пройшли повторні вибори першого туру у низці населених пунктів Західної Грузії, де балотувалася Сандра Руловс. Її опонент від "Грузинської мрії" набрав трохи більше 48%. Різниця між лідером і Руловс склала близько 900 голосів.

Як відомо, участь у виборах до парламенту дев'ятого скликання брали 19 партій, у т.ч. заснована Саакашвілі "Єдиний національний рух", 6 виборчих блоків та незалежні кандидати. 

Саакашвілі заявляв, що має намір повернутися до Грузії.   Згодом глава Одеської ОДА заявив, що попри результат виборів у Грузії  він не залишить Україну.

Вибори у парламент Грузії відбулися 8 жовтня. Повторне голосування на 4 дільницях знадобилося через серйозні порушення  - подекуди вибори перервалися у процесі голосування через заворушення поруч з виборчою дільницею, в інших випадках виборчі дільниці розгромили під час підрахунку голосів

За підсумками виборів, до парламенту Грузії входять три партії: правляча партія "Грузинська мрія" на виборах за пропорційною системою набрала 48,65% голосів виборців, а опозиційна партія "Єдиний національний рух" - 27,12% голосів. 5%-кий бар'єр також подолала партія "Альянс патріотів Грузії".

Більше про вибори у Грузії читайте у матеріалі "Грузія на трьох: парламент поділять нинішні, колишні і агенти Кремля".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...