НАЗК просить від "Української правди" даних про гонорар Лещенку

Четвер, 19 січня 2017, 14:38

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило в "Української правди" інформацію про виплату народному депутату Сергію Лещенку 5311 гривень в рамках перевірки нардепа на сумісництво та конфлікт інтересів.

Відповідний запит надійшов УП від НАЗК.

"Згідно наявної інформації Лещенку С.А. відповідно до умов цивільно-правового договору у 1-2 кварталі 2016 року вашою організацією нараховано та виплачено доходи у розмірі 5310,98 гривень", – сказано в документі.

НАЗК просить надати відомості про нарахування таких доходів та завірені копії документів, що підтверджують взаємовідносини громадської організації "Українська правда" з Лещенком.

Сергій Лещенко читав лекції  в рамках "Школи журналістики", заснованої одним із керівників "Української правди" Павлом Шереметом, який трагічно загинув 20 липня 2016 року.

17 січня з'явилася інформація, що Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє народного депутата Сергія Лещенка на сумісництво і конфлікт інтересів.

"Центр протидії корупції" повідомив, що НАЗК звернулося до них з приводу інформації про контракт Лещенка, за яким він отримав 9 тисяч гривень за лекції в Києво-Могилянській Академії.

У свою чергу заступник голови НАЗК Руслан Рябошапка заявив, що ініціювання перевірки з боку окремих посадових осіб Агентства за фактом читання лекцій нардепом Лещенком в Києво-Могилянській Академії є помилкою.

За його словами, ця справа не має судової перспективи.

Згідно із чинним законодавством, народні депутати України не можуть мати іншого представницького мандата, бути на державній службі, обіймати інші оплачувані посади, займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої діяльності), входити до складу керівного органу чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування