Геращенко: Важливо, щоб Росія видала Виговського

Понеділок, 13 лютого 2017, 13:00

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко сподівається, що Росія передасть утримуваного Валентина Виговського шляхом екстрадиції.

Про це вона сказала журналістам в понеділок в Києві, коментуючи рішення Дарницького районного суду Києва про визнання вердикту російського суду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Як відомо, процедура екстрадиції залежить від двох сторін. Очевидно, що Україна готова прийняти всіх політв'язнів Кремля для того, щоб вирішили питання їх реабілітації в Україні, і насправді дуже важливо, щоб тепер Російська Федерація передала через екстрадицію Валентина Виговського", - сказала Геращенко.

Вона нагадала, що в Росії перебувають в ув'язненні 10 політв'язнів-українських громадян, серед яких Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, за якими вже винесено вирок, "і Україна в питанні їх звільнення бореться за кількома напрямками - юридичним напрямом... і політичні консультації".

Як відомо, Дарницький районний суд Києва визнав вирок засудженого в Росії за шпигунство українця Валентина Виговського й дозволив йому відбувати покарання в Україні.

Валентина Виговського (1983 р.н.) затримали в Криму у вересні 2014 року. ФСБ РФ інкримінувала йому збір закритої інформації на підприємствах оборонно-промислового комплексу.

15 грудня 2015 року Московський обласний суд засудив Виговського до 11 років ув’язнення у колонії суворого режиму за "шпигунство". Верховний суд РФ у березні 2016 року визнав законним цей вирок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...