Насалик: Імпорт електроенергії з РФ не розглядається, бо не дадуть

Вівторок, 14 лютого 2017, 00:52

Можливість імпорту електроенергії з Російської Федерації, навіть в разі виникнення такої необхідності, не буде розглядатися.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає Інтерфакс-Україна.

"У 2016 році був перший рік, коли ми відійшли від імпорту російської електроенергії. Мало того, коли у нас була критична ситуація в травні, і ми хотіли отримати ..., тому що між усіма сусідами складається договір про аварійну допомогу, нам в цьому відмовили. Я більше ніж упевнений, що імпорт електроенергії з Росії навіть не варто розглядати, тому що його не буде у нас, і ми зробимо все, щоб відмовитися від цієї позиції", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи розглядалася на засіданні антикризового енергетичного штабу в понеділок можливість імпорту електроенергії з РФ.

Раніше Насалик заявив, що блокування залізниці викличе віялові відключення і підвищить ціну на вугілля. Про ймовірність відключень тепло- та енергопостачань також говорив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Водночас, в НЕК "Укренерго" заявили, що якщо найближчими днями не буде відновлено постачання антрацитового палива, то необхідно буде запровадити надзвичайний стан в електроенергетиці. При цьому, за умови надзвичайного стану, загальних запасів вугілля антрацитової групи на всіх ТЕС вистачить на 40 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування