Муженко каже, що час захищати українських бійців від справ у РФ

П'ятниця, 17 лютого 2017, 11:52

Влада України повинна почати роботу зі збору доказів невинуватості українських військових, проти яких у Росії порушено кримінальні справи.

Таку думку висловив начальник Генштабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко на зустрічі з військовими аташе іноземних держав у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Йдеться не про 6, ідеться про понад 30 військових, проти яких порушено кримінальні справи СК РФ. За нашою інформацією, 37 таких осіб", – сказав він.

"Я вважаю, що в цій ситуації правоохоронні органі України повинні робити теж відповідну роботу й збирати інформацію про невинуватість цих військовослужбовців, які виконують обов’язок перед своєю країною", – заявив Муженко.

"Нам не зрозуміло, як РФ трактує порушення цих кримінальних справ. Згідно зі звинуваченнями, це порушення правил ведення війни", – заявив начальник Генштабу ЗСУ.

"Військові, які виконують свій обов’язок щодо захисту країни, мають бути певні, що держава їх захистить", – наголосив він.

Як відомо, 24 жовтня 2016 року СК РФ порушив кримінальні справи у відношенні 6 командирів ЗСУ: полковників Сергія Сірченка й Сергія Брусова, підполковників Александа Щербініна, Василя Зубанича й Івана Гараза, майора Сергія Марценюка.

Їх Росія звинувачує в "обстрілах об'єктів цивільної інфраструктури й населення на південному сході України" попри активність спонсорованих нею бойовиків.

У грудні СК РФ назвав імена ще двох військових ЗСУ, яких звинувачує в організації обстрілів російської території у 2014 році: Андрій Грищенко та Валерій Ісмаїлов.

А в лютому 2017 року СК РФ порушив ще одну справу за обстріли 4-6 лютого на території Донецької області, у результаті яких нібито й "пошкоджено десятки житлових будинків і адміністративних будівель, а також лінії електропередач і залізничний рухомий склад".

Як відомо, наприкінці січня – на початку лютого бойовики обстрілювали промзону, а також житлові квартали Авдіївки, яку контролює українська влада.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News