ОБСЄ: визнання Росією "документів" ОРДЛО підриває мирні зусилля в Україні

Понеділок, 20 лютого 2017, 02:00

Рішення Росії визнавати деякі "документи", що видаються установами сепаратистів на окупованій частині Донбасу, зашкодить можливостям зміцнити перемир’я.

Про це генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі Ламберто Дзаннієр заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

Як сказав Дзаннієр, цей крок Росії став кроком назад від і так "дуже далекої" мети зупинити війну на Донбасі.

Цей крок ускладнить виконання мінських домовленостей, сказав Дзаннієр і також наголосив, що рішення визнавати такі "документи", "звичайно ж, фактично означає… визнання й тих, хто видає ці "документи".

Як відомо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, які постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що підписанням даного указу президент РФ Володимир Путін юридично визнав квазідержавні терористичні угруповання і вийшов з "Мінського процесу".

Президент України Петро Порошенко назвав підписання Путіним указа "черговим доказом російської окупації і порушення норм міжнародного права".

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що визнання Росією документів, виданих бойовиками,є свідченням свідомої ескалації конфлікту на сході Україні, як мілітарної, так і гуманітарної

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування