Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов хоче, щоб "воєнка" була перепусткою в політику

Середа, 22 лютого 2017, 12:54

Проходження військової служби має стати обов’язковою умовою для політичної чи державної кар’єри.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов на оперативних зборах Збройних сил України 22 лютого.

"Україна перебуває під постійною загрозою розширення військової інтервенції з боку Росії. Тому посилення безпекових спроможностей має відбуватися постійно й на різних рівнях", – сказав він.

Треба зміцнювати й розвивати Збройні сили, спираючись і на досвід останніх 3 років, переконаний Турчинов.

За його словами, грошове забезпечення військовослужбовців, оклади мають далі збільшуватися – тим більше, враховуючи інфляцію.

"Оборона України потребує надійного і високонавченого резерву, готового за заздалегідь розробленими планами приступити до виконання бойових завдань із надання відсічі агресору", – сказав секретар РНБО.

"Слід побудувати систему територіальної оборони, при якій всі військовозобов’язані проходитимуть курси підготовки на спеціальних навчальних полігонах, братимуть участь у зборах і бойовому злагодженні своїх підрозділів", – вважає він.

На думку Турчинова, "військово-патріотичне виховання, військова підготовка і вивчення основ цивільної оборони мають стати одним із пріоритетів у навчанні як у загальноосвітній, так і вищій школі".

"Важко переоцінити важливість залучення до виховання нашої молоді ветеранів АТО, які пройшли сучасну війну", – зазначив він.

"Проходження військової служби має відкривати для молоді соціальні сходи, стати обов’язковою умовою для політичної чи державної кар’єри, бути суспільно престижною і матеріально привабливою", – заявив Турчинов.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...